Modem, router & switch

Modem 

Een modem is een apparaat dat informatiesignalen ontvangt via een analoge telefoonlijn of ISDN, een COAX-verbinding of via glasvezel. De modem vertaalt deze digitale informatie en deelt deze via een router of switch zodat de systemen in uw netwerk er gebruik van kunnen maken. Oftewel, de modem zorgt ervoor dat uw internet werkt. Als een modem niet goed functioneert, kan uw hele bedrijfsvoering stagneren of vertraging oplopen. Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten kan in vele gevallen snel schakelen om defecte modem te vervangen of te zorgen voor een betere configuratie.

Router

Zowel zakelijk als privé komt het vaak voor dat er meerdere apparaten tegelijk gebruik moeten kunnen maken van de internetverbinding. Een router zorgt er voor dat meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet kunnen. Een modem en (draadloze) router kunnen twee losse kastjes zijn, maar steeds vaker leveren internetproviders een modem met geïntegreerde (draadloze) router.
Net zoals bij een modem, kan ook de losse router defect raken waardoor de internetdeling niet goed functioneert. Ook met routers hebben wij al jaren ruime ervaring en kunnen een eventueel probleem snel traceren en verhelpen.

Voor het draadloos verzenden van HD-video voldoen veel oudere routers niet meer. Vaak is een ander vertrek of verdieping te ver weg voor het signaal. Snelheid en een groter draadloos bereik zijn dan ook de belangrijkste redenen om een nieuwe router te willen.

Switch

Als u reeds een modem en router heeft, maar niet voldoende bekabelde aansluitingen, dan kunt u door middel van een switch het aantal mogelijke aansluitingen verhogen.

Direct contact