Voip

VoIP telefonie staat voor Voice over IP: bellen via internet. Heel simpel eigenlijk: u heeft al een internetverbinding en deze gebruikt u dan ook voor uw telefonie.

 

Vrijheid & bereikbaarheid

Als klant van Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten heeft u de vrijheid om te werken waar en wanneer u maar wilt. De telefonie verhuist gewoon met u en uw werknemers mee. Een doorschakeling of belgroep is heel gemakkelijk aan te maken, waardoor iedereen goed bereikbaar is.

 

Hoe werkt dat nu precies, VoIP?

Als u gebruik wilt maken dan maakt Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten een account voor u aan. Dit is een registratie op ons platform. Als uw nummer gebeld wordt, herkent ons platform de registratie en zorgt middels een belplan ervoor dat bij u de juiste telefoon gaat rinkelen. Dat kan zowel een vast toestel zijn als een mobiel toestel. Daarnaast kunt u ervoor kiezen zogenoemde VoIP telefoons te gebruiken welke we volledig naar uw wensen kunnen configureren.

 

Configureren betekent dat het VoIP-account ook in het toestel is gezet. Deze registratie van de telefoon op ons platform is een vereiste om te kunnen bellen. Op het moment dat uw toestel wordt aangesloten op het internet, herkent ons platform uw telefoon. Heeft u ook een belplan aangemaakt of laten maken waarin staat wat er moet gebeuren als iemand u belt via internet, dan zorgt ons platform ervoor dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

 

Het maakt niet uit waar uw VoIP toestel staat: op kantoor, thuis, in een hotel in Frankrijk, of een internetcafé in Laos. Zolang er internet beschikbaar is kunt u gewoon bellen zoals u gewend bent met uw (interne) nummer.

 

Telefoonnummers

Als u met VoIP wilt gaan bellen zijn er twee opties. U kiest voor een nieuw nummer of u verhuist eenvoudig uw bestaande nummer naar VoIP. Dat noemen we ook wel porteren. Daarna is het eenvoudig om de telefonische bereikbaarheid van uw bedrijf te beheren en is het heel eenvoudig om in te stellen wat er gebeurt wanneer uw nummer wordt gebeld.

 

Laat een oproep rinkelen op één of meerdere VoIP-telefoons en vervolgens doorschakelen naar uw mobiele telefoon of een voicemail. U kunt uw telefonie uitbreiden met eindeloos veel mogelijkheden zoals keuzemenu’s, openingstijden, wachtrijen en koppelingen met bestaande systemen. U kunt het zo ingewikkeld maken als u zelf wilt.

 

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten voor u kan betekenen? Vul dan hieronder ons contactformulier in. Wij nemen daarna contact met u op.